Tuesday, December 7, 2010

Keramické nože - testy

Na tomto prvním videou můžete vidět jak ostrý vlastně je kvalitní keramický nůž. Řezaní papíru s naprostou lehkostí není vůbec žádný problém stejně jako krájení dalších věcí, které jsou už poněkud běžnějším materiálem pro krájení v kuchyni jako banán nebo cuketa.


V totmo druhém testu keramického nože můžete vidět to, čeho se lidé, kteří nemají žádné zkušenosti s keramickými noži bojí nejvíce a to je pochopitelně to, že se nůž po jednom pádu na kachličky v kuchyni rozpadne na kousky. Rozhodně bych nikomu nedoporučoval něco podobného zkoušet, protože házet s nožem o zem nesvědčí žádnému noži a o to více keramickému. Na tomto videu s nožem Kyocera však můžete vidět, že pád na zem rozhodně vždy neznamená, že se s keramickým nožem můžete rozloučit.

2 comments:

  1. Vyzkoušel už někdo tyto keramické nože? Vypadají docela pěkně, ale v různých fórech čtu na keramiku i řadu negativních recenzí.

    ReplyDelete
  2. Problém je, že není moc způsobů, jak keramické nože porovnat. Podle všeho to vypadá, že Kyocera je trochu napřed před ostatními, protože vyrábí pružné čepele - jiné keramické nože se při bočním namáhání celkem rychle zlomí. Ale dejte několik tisíc do toho, že zkusíte zničit keramické nože od deseti firem!

    ReplyDelete