Sunday, December 12, 2010

Keramické nože - ideální pro vegetariány a zdravý životní styl


Jednou z výhod kterou mají keramické nože oproti "normálním nožům", tedy nožům z oceli je jejich schopnost neničit vitamíny v potravině. Tento efekt samozřejmě ještě podpoříme, když budeme používat také keramické nádobí, které u nás však stále není příliš obvyklé. Tedy alespoň ne jeho moderní varianta.
Asi každý ví, že základem vegetariánské stravy musí být kvalitní a čerstvé potraviny, potraviny které jsou bohaté na vitamíny jako je zelenina a ovoce. Je také obecně známé, že zelenina i ovoce ztrácejí podstatnou část vitamínů při tepelné úpravě, zejména dlouhé vaření a smažení je skutečně naprostá likvidace velké části důležitých vitamínů. Ne však každý ví, že pouhý kontakt ovoce a zeleniny s kovem také ničí podstatnou část vitamínů, které tyto potraviny obsahují. Když krájíte potravinu kovovým nožem, tento nůž vodí elektřinu a kvůli fyzikálním pochodům, které probíhají při krájení ovoce nebo zeleniny dochází k likvidaci vitamínů a také k tzv: "zhnědnutí", které býva velmi patrné naspříklad u jablek.
Toto je obrovská výhoda, kterou mají keramické nože, které absolutně nijak s krájenou potravinou nereagují, zachovávají přesně její chuť i čerstvost a nijak nelikvidují vitamíny. Jestli tedy chcete žít alespoň o něco zdravěji, začněte používat keramické nože.

No comments:

Post a Comment