Tuesday, December 7, 2010

Keramické nože - na co dávat pozor


Jestli jste se rozhodli koupit si keramický nůž, je řada věcí, na které by jste si měli dát pozor. Tou první věcí je už samotný nákup, kdy by jste měli vybírat nože, které nemají čepel a rukojeť spojenou lepením, takové nože jsou totiž náchylnější k vylamovanání čepele od rukojeti. Proto se používá nastřikování rukojeti nebo ultrazvukové přichycování.

Co nedělat s keramickým nožem:

- nekrájet zmrzlé potraviny
- nesekat
- nekrájet kosti nebo chrupavky v mase
- nepoužívat na vykosťování
- nepoužívat na velmi tvrdé ovoce nebo zeleninu, šlupka melounu, ořechu a jiné
- nedrtit česnek a obecně nenamáhat čepel na její plochou stranu
- nekrájet na tvrdých površích jako plechy, talíře, pekáče, mramor a další..
- nevystavovat přímému ohni
- neskladovat v kontaktu s dalším kuchyńským náčiním a noži
- nepokoušet se brousit doma

Možná se toho zdá hodně, ale ve skutečnosti se většina práce s nožem v kuchyni soustředí na krájení zeleniny, ovoce a masa bez kostí nebo pečiva, na což se keramický nůž perfektně hodí.

No comments:

Post a Comment