Wednesday, October 5, 2011

Černé keramické nože

Také už jste viděli černé keramické nože? Já se musím přiznat, že jsem dnes černý keramický nůž viděl v jednom místních obchodě s kuchyňským náčiním vůbec poprvé a okmažitě jsem se do toho nože zamiloval a pokusil jsem se o těchto černých keramických nožích najít něco víc. No pravda je taková, že se zase až tak zásadně od těch bílých neliší, ale jisté odlišnosti, mezi bílými a černými keramickými noži skutečně jsou.
Tou první a nejvýraznější odlišností je samozřejmě vzhled. Černá a bílá jsou skutečně barvami, které si nejsou nějak zvlášť podobné a tak i ti z nás, kteří mají třeba snížený barvocit, tzv. barvoslepost je rozeznají naprosto na první pohled. Vhzled však není ten jediný rozdíl.
To, proč jsou černé keramické nože natolik odlišné není dáno jenom designem, nebo tím, že by snad černý keramický nůž lépe vypadal, je to dáno použitým materiálem. Ty černé jsou totiž vyrobeny ze Zirconium Carbide, zatímco ty bíle jsou z materiálu s názvem Zirconium Oxide. Ty černé jsou vyrobeny modernějším způsobem a můžeme říct, že jsou prostě kvalitnější než ty bílé. Jestli už o keramických nožích něco víte, pak také víte, že jsou tak kvalitní, kvůli jejich extrémní tvrdosti. No právě černé keramické nože jsou ještě tvrdší než ty klasické bíle barvy a to asi dvojnásobně.
Dávejte si velký pozor, ne každý černý keramický nůž je z materiálu Zirconium Carbide, barva se dá změnit i jinými procesy, avšak potom už nedochází ke změně materiálu na Zirconium Carbide a tak se jedná "pouze" o obyčejný keramický nůž. Proto Vám nedoporučuji si vybírat keramické nože podle barvy, ale podle materiálu! Poslední a velmi dobrou zprávou je, že černé keramické nože ze Zirconium Carbide nemusejí být nutně dražší než ty obyčejné.

No comments:

Post a Comment