Wednesday, June 8, 2011

Keramické nože pocítily tzv. Oprah effect

Víte co je tzv. Oprah effect? Známá show Oprah Winfrey se u nás pokud vím na rozdíl od desítek jiných zemí nikdy nevysílala a ani si nemyslím, že to je škoda. Je však neoddiskutovatelný fakt, že tato show měla obrovskou sledovanost a samotná Oprah má desítky milionů velmi věrných fanynek. Právě to způsobuje tzv. Oprah effect. Pokud se Oprah pochvalně zmíní o nějakém produktu, knize, politikovi atd.. ten může čekat velmi kladné přijetí rovněž od jejích fanynek.
Keramické nože se právě teď staly objektem tohoto efektu. Oprah měla ve svém pořadu jakési okénko jejích oblíbených věcí a právě v tomto okénku se kladně zmínila o keramických nožích. Oprah se zmínila o keramických nožích Kyocera, které se prodávají v jednom americkém měste Libertville. Efekt byl skutečně masivní, velice brzo se prý prodalo dvě stovky souprav keramických nožů Kyocera a volalo obrovské množství lidí, kteří si chtěli keramické nože obědnat. Velmi mnoho lidí se také přímo do města dostavilo a pomohlo tak místní ekonomice.
Je vidět, že Oprah efekt je skutečně reálná věc a také, že keramické nože jsou něco, za co se postaví i taková hvězda jako Oprah.